Plastic Soep zeiltocht op de Waddenzee

Matroos en wetenschapper voor één dag

Zeilen op de prachtige Waddenzee en tegelijk meer leren over het probleem van plastic vervuiling. Op onze zeiltochten laten we mensen zelf onderzoek doen naar de micro-plastics in onze zeeën. Een van de opvarenden verwoorde het resultaat heel treffend: “Wetenschappelijke artikelen alleen zijn niet genoeg. Mensen meenemen en zelf laten zien hoe slecht het gesteld is, is veel belangrijker. Pas dan gaat het echt leven.”

Ons zeilschip: een historische schoonheid

De Store Baelt

De Wad- en Sontvaarder Store Baelt rolde in 1928 als motorkustvaarder onder de naam Drittura van de steigers. Een rijke geschiedenis tekent het leven van de Store Baelt. Zo heeft zij onder andere tijdens de oorlog verschillende vrachten voor de geallieerden vervoerd. In 1944 deed het schip mee aan de operatie Neptune, waarbij het schip de stranden van Normandië op D-day moest beschermen tegen duikbommenwerpers. In de periode die volgde, heeft zij duizenden manschappen van Engeland naar Frankrijk verscheept.

In 1994 is het schip verbouwd voor de chartervaart. In 2003 werd onze Oceaan Ambassadeur Aart Pupper haar kapitein. Nu zeilt hij met dit indrukwekkende schip over de unieke Waddenzee en mogen wij aan boord onderzoek doen naar microplastics.

Wat krijg je allemaal?

Wil je meer informatie?

Neem dan contact met ons op via [email protected] of het onderstaand formulier. En neem vooral een kijkje op onze website voor meer indrukken.

2024 The Ocean Movement - Created by Wilde Amsterdam & Webbakery